Laddar Evenemang

« All Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Konsert

10/03/2018 tid:19:00 21:00

Norrbottensmusiken bjuder in till konsert med:

Artic Light och Hamburg Girls Choir

Biljettpris: 150 kr

Biljetter säljs på ticketmaster.se, Piteå turistbyrå samt vid entrén.

 

SPRAKANDE KÖRSÅNG PÅ STORSTRAND!

I mars samlas inte färre än 65 sångare, alla unga kvinnor, på Storstrand. Under en helg kommer de att lära av varandra och lägret avslutas med en offentlig konsert som spelas in av Sveriges Radio. Värd är vår egen vokalensemble Arctic Light och dess konstnärlige ledare Susanna Lindmark:
– Det känns fint att få välkomna Hamburg Girls Choir till Piteå i detta unika möte och samtidigt kunna presentera en ny arena och samarbetspartner i Storstrand.

9-11 mars gästas Arctic Light och Piteå av den tyska flickkören Hamburg Girls Choir, under ledning av Gesa Werhahn.

-Det blir ett möte det kommer att gnistra och spraka om, säger Susanna Lindmark, konstnärlig ledare för Arctic Light.

Körerna kommer att mötas både i workshops och i konserter under 2018, och startpunkten är att den tyska kören med 47 medlemmar ledare och musiker, kommer till Piteå.

– Vi gör en gemensam konsert på Storstrand lördag den 10 mars kl 19.00 som blir helt unik och den spelas också in av SRP2 för att sändas vid ett senare tillfälle. Storstrand känns som en perfekt mötesplats för detta eftersom det finns både boende mat och konsertlokal på ett ställe.

Det känns fantastiskt att kunna få skapa mötesplatser över både lands- och musikaliska gränser på det här sättet

Det blir första gången Arctic Light har konsert i Stora kapellet Storstrand  och det känns inspirerande att träffa HGC som är en fantastiskt fin kör som turnerar över hela världen och nu gör en turné i Nordkalotten,  säger Susanna, som också kommer att hålla i workshops med bland annat inslag av improvisation och kommunikation och sceniskt uttryck.

Projektet, som började med ett möte i Barcelona under World Symposium on Choral Music  i somras, där Gesa Werhahn kontaktade Susanna Lindmark med frågan om ett samarbete, pågår hela 2018 och avslutas i höst med att AL reser till Hamburg för konserter och workshops även där.

– Det känns fantastiskt att kunna få skapa mötesplatser över både lands- och musikaliska gränser på det här sättet.

Konserten kommer blir något alldeles speciellt med 65 unga tjejer på scenen samtidigt och kommer att innehålla musik från både Tyskland och Sverige och Norden och körerna kommer att musicera tillsammans och var för sig.

I Arctic Lights del av repertoaren sjungs tonsättare som Anna Cederberg Orreteg, Ulrica Emanuelsson och Susanna Lindmark.
Vokalensemblens ”husband” är med i form av Johan Englund, Sigurd Löf och Mattias Sandlund.

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum:
10/03/2018
Tid:
19:00 21:00

Plats

Storstrand kursgård
Mandolingatan 1
Piteå, 94333 Sverige
Telefon
0911-601 47
Visa Plats-webbplats

Arrangörer

Storstrand
Norrbottensmusiken