Storstrand Kursgård - Mötesplatsen vid Piteälven

Storstrand Kursgård ligger naturskönt och lugnt bredvid Piteälven som sakta rinner förbi. Här kan du njuta av underbar natur, ljusa fina lokaler, vår goda mat och en fantastisk utsikt! Storstrand ligger endast 5 km från Piteå centrum med närhet till det mesta och ändå avskilt från stadens brus.

Vi är en året runt öppen anläggning med möjlighet att ta emot allt ifrån enskilda personer till större grupper – företag, turister eller privatpersoner. Vi erbjuder logi i vandrarhem eller stugor, camping året runt, konferenser, restaurang och café, catering, festlokal, konserter, läger – en mötesplats för alla!

 

Restaurang

Den ljusa matsalen och caféet har plats för 180 personer och inbjuder, med stora fönster och utsikt ner mot älven, till avkoppling och njutning. Sommartid finns även en stor uteplats med god uppsikt över området. I matsalen finns även en liten scen med ljud och ljus eftersom den även används vid musikcaféer eller som konferens- och föreläsningslokal vid större grupper.

Här kan man avnjuta en god lunch i en lugn miljö eller njuta av vårt härbakade fika till en varm kopp kaffe. Det går även bra att boka restaurangen till födelsedagsfest, bröllop eller minnesstunder.

Du kan även beställa catering från vår restaurang. Vi levererar allt från smörgåstårta och fikabröd till tårta och kompletta festmåltider. Du kan så klart även få endast utvalda delar av en måltid.

 

Konferens

Vi har flera konferenslokaler i olika storlekar som passar allt ifrån den lilla gruppen till större sällskap eller föreläsningar. Hos oss kan man boka färdiga konferenspaket eller skräddarsy en lösning helt efter de önskemål och behov man själv har. Hos oss finns även stora ytor som inbjuder till aktivitet, teambuilding och härliga lunchpromenader.

 

Camping

På vår camping finns 35 campingtomter inkl. el, ytterligare ett antal ställplatser för husbilar samt gott om plats för tält och campingtomter utan el. Vår camping är öppen året om, med full service under sommaren. På hela vårt område finns gratis WiFi.

Mitt på campingområdet finns vårt servicehus med kök, toaletter och duschrum. Under sommaren har vi ytterligare ett kök med stort angränsande sällskapsrum öppet. Här kan man se på tv, spela pingis, umgås eller koppla av i soffan.

Vi kan också erbjuda fyra stycken fräscha sexbäddsstugor, med tre dubbelrum i varje stuga samt kök, dusch och toalett. På området finns också två stycken fyrbäddsstugor med tillgång till servicebyggnaden. I de små stugorna får du även ha med din hund.

Vandrarhemmet består av enkelrum, dubbelrum och fyrbäddsrum med tillgång till kök, matplats, dusch och toalett i korridor.

På vårt område finns också tillgång till lekrum, lekpark, fotbollsplan, boule, två beachvolleyplaner, grillplatser, bastu och badplats. Vi har även en populär äventyrsminigolfbana – en perfekt aktivitet för hela familjen.

 

Evenemang och läger

På gården anordnas även många olika läger och samlingar med allt ifrån konfirmationsläger och ungdomsläger till pensionärshelger, scrapbooking helger eller träningsläger. Vi kan erbjuda antingen helpension eller lokaler där ni själva ordnar med vissa måltider.

 

Vi arrangerar även en hel del konserter, musikcaféer, Gudstjänster och samlingar under olika teman – håll koll på programmet som uppdateras löpande.

 

Vi skräddarsyr gärna lösningar efter dina behov och önskemål. Med flexibla lokaler, personlig service och möjlighet till paketlösnings för stora och små sällskap kan vi anpassa helhetslösningar som passar dig!

Vi har även fyra elbilsladdare installerade på gården där du själv kan koppla upp dig och ladda din bil.

Hos oss är det inte tillåtet att servera alkohol i våra allmänna lokaler, någonting som kan vara bra att känna till om du planerar en festligare tillställning. Vi kan däremot erbjuda goda alkoholfria dryckesalternativ som sätter guldkant och höjer stämningen. Fråga oss gärna mer om detta!

 

Välkommen till oss!