Laddar Evenemang

« All Evenemang

Föreläsningskväll – Mod att resa sig

oktober 21 tid:18:00 20:00

Mod att resa sig

Elise Lindqvist kallas Ängeln på Malmskillnadsgatan och har av påven Franciskus omnämnts som Sveriges Moder Teresa, men bland de unga prostituerade i Stockholm går hon mest under namnet Morsan.

Elise utsattes för övergrepp som barn och såldes till prostitution som tonåring. Efter en stor och livsförvandlande vändning, där hon fann hon en tro och styrkan att resa sig, har hon arbetat i över 25 år med praktiska hjälpinsatser till utsatta kvinnor.

Ruth Nordström är grundare av Skandinaviska Människorättsadvokaterna, en advokatbyrå som riktat in sig på mänskliga rättigheter, och hon företräder socialt marginaliserade människor som fallit mellan stolarna i det sociala välfärdssystemet.

Elise och Ruth har haft ett nära samarbete under många år för att stoppa kommersiell sexuell exploatering av kvinnor samt för att ge hopp till utsatta människor. Tillsammans har de skrivit boken Mod att resa sig. Hur gör man för att orka resa sig igen när livet är mörkt och tungt? Hur kan vi tillsammans sprida hopp och ljus?

 

Föreläsning kl. 18.00 – 20.00, fri entré.

Möjlighet att köpa Elise och Ruths bok kommer att finnas på plats.

Caféet är öppet efter föreläsningen och det blir då musik med Support Choir

 

Välkommen!

 

Arrangeras i samarbete med Sensus.

Detaljer

Datum:
oktober 21
Tid:
18:00 20:00

Plats

Storstrand Kursgård

Arrangör

Sensus
Visa Arrangör-webbplats